We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

For Those Who Love To Be On the Road

by The Waiting Ones

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

    1,999 HUF  or more

   

 • Compact Disc (CD) + Digital Album

  Egyedi, kézzel készült fizikai példányok, részben újrahasznosított anyagokból. Az ár nem tartalmazza a postaköltséget.
  /////
  Handmade, unique, one of a kind copies of the first album. Made partly from recycled materials.
  Shipping is not included.

  More info: www.facebook.com/media/set?vanity=TheWaitingOnesMusic&set=a.177898350578867

  Includes unlimited streaming of For Those Who Love To Be On the Road via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 7 days
  edition of 100 

    2,000 HUF or more 

   

 • Full Digital Discography

  Get all 8 The Waiting Ones releases available on Bandcamp.

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality downloads of Sketches for Moebius, I Divine - Promo 2010, Dream With Maggots, The Town That Eats Horses, Pterygoid Walks, Proterozodiac, Semi-Automatic Diaries, and For Those Who Love To Be On the Road. , and , .

    3,998 HUF or more

   

1.
FoodChainSaw 02:46
Instrumental.
2.
Rakshasa 01:56
Instrumental.
3.
Instrumental.
4.
Instrumental.
5.
Magma 05:17
2012-től kezdődően pár évig többször beugrottam korábbi zenekarom, a Watch My Dying koncertjein gitárosként, aminek nagyon örültem, hiszen 2009-es kilépésem után egy ideig nem tartottuk a kapcsolatot. Akkoriban ők már nyolchúros gitárokat használtak, így kénytelen voltam én is a pincébe hangolni. Ennek emlékét őrzi ez a dal, aminek alapjait az egyik ilyen koncert után vettem fel valamikor 2014-ben, hogy aztán idén elnyerje végleges formáját. Az utómunka során rengeteg plusz gitárszólamot játszottam fel, aztán ezeknek több mint felét kivágtam a végleges változatból, hogy csak a dal végén szólaljanak meg. Az igényes zenehallgatók itt felismerhetik a Meshuggah, illetve a Godflesh és a ReCoil hatását, de ezt persze csak halkan jegyezzük meg, mert amúgy teljesen eredeti, autonóm zenét írunk. (Te meg még ki?!)
6.
Chrysalis 01:11
Instrumental.
7.
Bloom 03:37
Instrumental
8.
Instrumental.
9.
Instrumental.
10.
Instrumental.
11.
Imago 01:21
Instrumental.
12.
Instrumental.
13.
Specter 04:47
Instrumental.

about

A The Waiting Ones elsőként megjelenő albuma olyan dalokat tartalmaz, amiket 2007 és 2018 között írtam. Közös nevezőjük, hogy ezek közül nagyon kevés készült célzottan az épp aktuális zenekar számára, így közvetlenül nem is rokoníthatók azokkal. Átfedések persze vannak, hiszen... ide kéne valami kevésbé elkoptatott, mint hogy „a tigris sem tudja levetni a csíkjait".

Egy darabig játszottam azzal az ötlettel, hogy The Ultimate Complete Works of Halálfej Együttes címen fogom megjelentetni ezeket, rengeteg más felvétellel együtt egy négy CD-ből álló lemezen, amivel megdöntöm a világ leghosszabb debütáló albumának Guiness-rekordját, de aztán meggondoltam magam. Mert ugye ki venne komolyan ilyesmit, hacsak nem Frank Zappának hívják a szerzőt?
Minimum szépen retusált portré kell a borítóra a merengő művészről, ha felütjük a közhelyszótárat a szólólemez kifejezésnél. Vicces zenekarnév hallatán mindenki várná a poént, ami ezúttal (szerintem) nincs, de majd megkérdezem a műsorigazgatót a következő jelenetig. Négy és fél órányi zenét meg eleve képtelenség úgy befejezni, hogy ne akarjam újrakezdeni az egészet már a felénél, ráadásul még a közvetlen családtagjaim sem hallgatnának végig egy ilyen terjedelmű lemezt.

A For Those Who Love To Be On The Road azért lett az első a sorban, mert ennek az anyaga volt a legkevesebb utómunkát igénylő állapotban. Persze így is volt bőven tennivaló, hiszen szinte az összes dal befejezetlen volt. Az egyikben egy gitárszóló hiányzott, a másikban egy billentyűszólam, és az sem volt kis feladat a keverés során, hogy a különböző időszakban teljesen más hangszereléssel készült felvételek lehetőleg egységesen szólaljanak meg.

Hogy miért dolgoztam egyedül? Mert valódi szólóanyagot szerettem volna, a saját szabályaim szerint, amit azoknak szánok, akiket a zene érdekel, és nem az, ki csinálta a mastert, meg melyik dalban hány vendég van. Nem lesznek sokan, de jó bulit lehet csinálni kis lakásban is.

És igen, instrumentális. Végig. Egy vokálerdőben mindig el tudok bújni, de ismerem annyira a képességeimet, hogy szólóénekesi szerepre egyelőre ne vállalkozzam, legfeljebb hörgés vagy károgás formájában. Viszont nem akartam tucatnyi, ilyen énekstílushoz passzoló, valós gondolatokat nem rejtő közhelyszöveget írni csak azért, hogy legyen ének az anyagon. Lehet, hogy egyeseknek szokatlan élmény lesz felfedezni ezt a szavak nélküli nyelvet a dalszöveg turistajelzése nélkül, ráérezni a hangulatokra, szabadon asszociálni a címeket olvasva, de ez is csak olyan, mint a szex - elsőre bizony furcsa érzés, de ha megszoktad, annyira talán nem kellemetlen, pláne hosszú kihagyás után.

Fontos tudni, hogy a fentebb elmondottak csak a most megjelent lemezre vonatkoznak. Simán lehet, hogy a következők valamelyikén - melyek nagyrészt szintén elkészültek már - lesz ének, lesznek vendégek, meg szépen retusált, merengő művészportré, de ez majd kiderül a maga idejében. Addig is jó szórakozást mindenkinek!

/////

Album info and song descriptions in English are coming soon.

credits

released October 31, 2020

A lemez dalait írta és előadta Kovács Attila.

A felvételen gitárok, 5 és 8 húros basszusgitárok, billentyűs hangszerek, ütőhangszerek hallhatók. A hangmintázás, a dobprogramozás, a keverés és mastering, valamint a kiadvány minden grafikai eleme a szerző munkája. A felvételek 2007 és 2020 között készültek. Köszönet illeti Veres Gábort és Scheer Viktort a hasznos észrevételekért.

/////

Music and all instruments by Attila Kovacs.
Instrumentation: guitars, 5 & 8 string bass, keyboards, various percussions, samplers, drum programming, occassionally human voices. Recorded between 2007 and 2020. Mixed and mastered by the composer. Artwork and graphics by Attila Kovacs.

Thanks to Gábor Veres and Viktor Scheer for their helpful comments.

license

all rights reserved

tags

about

The Waiting Ones Miskolc, Hungary

contact / help

Contact The Waiting Ones

Streaming and
Download help

Report this album or account

The Waiting Ones recommends:

If you like The Waiting Ones, you may also like: